Hakkımızda

Homecake Yöresel Yemekler

Misafirlerinin ikramlarını tattıklarında gözlerini kapatıp enfes dediği yemekleri yapmaya yıllar önce başlayan Home Cake Restoranlarının sahibi Gülşen Behzatoğlu Sökmen başarısı evinin küçük mutfağında başladı. Yemek yapma işiyle bu denli meraklı olmasındaki etkeni döneminin en büyük lezzet duayeni olarak kabul edilen annesi Vildan Çirkin Behzatoğlu'dur. 10 yaşından itibaren annesinin yanında yetişen Gülşen Hanım 19 yaşına kadar geçen süreçte onun deneyimlerinden faydalanmıştır. 19 yaşında annesini kaybettikten sonra annesi kadar lezzetli yemekler yapan ablası ile Hatay mutfağı ve pasta yapımında kendini daha da geliştirmiştir.

Annesinin bulgur pilavının lezzeti kitaplara konu olan, bu denli elinin lezzeti muazzam biriyle mutfakta olma imkanına ulaşan Gülşen Hanım, evlendiği dönemde de misafirlerini sayısız ikramla ağırlıyordu. Yaptığı yemeklerin, pastaların beğenilmesi sonucunda kendi mutfağında yaptığı lezzetlerin daha fazla kişiye ulaşması için attığı ilk adım ise evinin altında bulunan 50 metre karelik dükkanda Home Cake Pastanesi ile başladı. Burada satacağı ürünleri evinin mutfağında yapıp aşağıda ki pastanesinde müşterilerine sunan, Gülşen Hanım, ilk olarak profiterol, cheesecake, tramisu ve poğaça ile müşterilerine elinin lezzetini tattırdı. Küçük dükkanında müşterilerin yöresel yemekler konusunda da taleplerini sıklıkla dile getirmeleri sonrasında Amik Ovası'nın Reyhanlı yöresinin eşsiz mutfağına ait yemeklerine kendi el lezzetini de katarak müşterilerine sunmaya devam eden ve bir buçuk yıl sonra ise evinin mutfağında olmayacağını anlayarak kendi yetiştirdiği ekbi ile bir imalathane oluşturan Gülşen Hanım'ın markalaşma yönündeki ilk adımları, asıl olarak küçük dükkanında büyük topluluklara sipariş üzerine yemekler yaparak devam etti. 10 yıl sonrasında ise küçük dükkana yakın bir konumda yer alan 500 metre karelik dükkan tutarak Home Cake & Restaurant'ı açtı. Daha çok  Hatay yöresel yemekleri ve Osmanlı saray mutfağı ağırlıklı çalışan ancak yaş pastalar , kuru pastalar ve dillere destan olmuş bayram kömbeleri gibi tatlarında sergilenip satıldığı ayrıca zeytinyağı, sürk, antakya peyniri, reçeller ve salçalar gibi yöresel şarküteri ürünlerininde bulunduğu bir restoran - pastane olarak hizmet vermektedir. Geçen bu süre içerisinde büyük bir marka haline gelen Home Cake, yöresel yemekler ve pastalar konusunda aranan ve bilinen bir isim haline dönüşmüştü.

2012 yılında ikinci şubesini Şehit Yalçın Aydın Caddesi'ne açan Home Cake  Çarşı üretim mutfağını genişletme amacı ile çarşı sakinlerine 12:00 - 14:00 arasında tek servis hizmet veren doğal taze ve birinci sınıf ürün ile makul fiyatları biraya getiren restoran - imalathanesini açtı.


Son olarak İskenderun'un gözbebeği sahilinde denize sıfır olan Park Forbes Alışveriş Merkezinde üçüncü katta teras kapısının yanında yer alan yeni şubesi Home Cake at Park Forbes ile hizmet vermeye devam eden Home Cake restoranlarının lezzetleri arasında yer alan Hatay yöresinin muhteşem yemekleri, pastalar ve tatlıların en leziz doğal ve aroma yoğunluklu alternatifleri büyük bir özveri ve sevgiyle alacarte servis yaparak Gülşen Hanım'ın ilk mutfağındaki tadıyla sizlerin beğenisiyle buluşmaya devam ediyor.